A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Чернівецької селищної ради

Новини відділу освіти

ВИЗНАЧЕНО ВАРТІСТЬ УЧАСТІ У ПРОБНОМУ ЗНО

Вінницьким регіональним центром оцінювання якості освіти визначено вартість послуги із проведення пробного ЗНО для осіб, які складатимуть пробні тести у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій областях.

15:06 16.12.2019

ЗНО-2021. ПРОГРАМА З МАТЕМАТИКИ

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено програму зовнішнього незалежного оцінювання з математики, на основі якої укладатимуть тестові завдання з математики у 2021 році.Програма зовнішнього незалежного оцінювання з математики містить вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учасників з цього навчального предмета.

14:12 16.12.2019

13.12.19 відбувся семінар учителів 1-2 класів на тему "Педагогічна майстерність в умовах НУШ"

13.12.2019 р. в  Чернівецькій ЗОШ | -||| ст.№1 пройшов семінар для учителів 1-2 класів на тему "Педагогічна майстерність в умовах НУШ". Під час семінару учителями 1 та 2 класів проведено такі майстер - класи : 1."Цікавий світ кольорових пиличок Кюізенера"(Жарська Т.А.,керівник РМО,уч.1 класу Чернівецької ЗОШ |-||| ст.√1); 2."Конструктор LEGO на уроках математики"( Шлапак С.П.,уч. 2 класу Борівської ЗОШ |-||| ст.); 3."Робота з танграмом у початковій школі"(Колісніченко Л.М.,уч.2 класу Гонтівської ЗОШ |-||| ст.). Розглянуто питання :"Задачі компетентнісного спрямування","Робота з ментальною картою". 

11:38 16.12.2019

11 грудня відбувся практичний семінар для вчителів фізичної культури

11 грудня в Мазурівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся практичний семінар для вчителів фізичної культури на тему "Шляхи підвищення ефективності освітнього процесу на уроках фізичної культури у концепції Нової україської школи", який провели методист РМК Василик Людмила Володимирівна та керівник методичного обєднання вчителів фізкультури Кайтанюк Ольга Федорівна. Проведено урок з гімнастики у 7 класі вчителем фізичної культури Півтораком А.В. та ознайомлено з методикою проведення уроків гімнастики.

09:40 13.12.2019

Збір гуманітарної допомоги захисникам України в зону ООС

Вчора, 12 грудня, відділ освіти Чернівецької райдержадміністрації відправив вантаж з яблуками, цукром, печивом, цукерками та іншими смаколиками захисникам України в зону ООС. Щедрий передноворічний  дарунок для воїнів зібрали учні, їх батьки та педагоги шкіл Чернівецького району. А юні моївчани під керівництвом Наді Гладчук ще й розмалювали імбирне печиво яскравими новорічними фарбами. З прийдешніми святами, шановні захисники! Хай вас зігріє тепло дитячих сердець!

08:32 13.12.2019

Відбувся практичний семінар заступників директорів шкіл з навчально - виховної роботи

10 грудня, в Білянській ЗОШ І - ІІІ ступенів, відбувся практичний семінар заступників директорів шкіл з навчально - виховної роботи Чернівецького району. Тема даного заходу: " Самоосвіта педагога як необхідна умова підвищення його професійної компетентності в Новій українській школі". Учасниками семінару були заступники директорів шкіл району, методисти та завідувач РМК В.С. Мількевич. Із вступним словом до учасників семінару звернувся директор школи В В. Білик, який презентував навчальний заклад та вчителів. Всі присутні відвідали майстер - класи: Н.П Бурбези, учительки початкових класів, "Використання ЛЕГО на уроках української мови" (2 клас); В.В. Козачок, учительки початкових класів, "Сприйняття мистецтва. Народне мистецтво витинанки. Прикладна діяльність. Використання симетричної вазонної композиції в техніці витинанки" (4 клас); В.В. Черняка, учителя історії, "Використання історичних джерел під час вивчення історії рідного краю" (5 клас); В.В.Войтовик, учительки географії, "Види суходолу Південної Америки" (7 клас). А.А. Якимчук, заступник директора школи з навчально-виховної роботи, поділилася досвідом, щодо самоосвітньої діяльності педагогів Білянської ЗОШ І - ІІІ ступенів як однієї з умов удосконалення педагогічної майстерності та підвищення їх професійної компетентності. Цікавою і змістовною була і ділова гра "Постійно вчитись, щоб навчити", яку Алла Анатоліївна провела із колегами. Валентина Станіславівна підвела підсумки семінару, вказала на важливість проведеної самоосвітньої діяльності в закладах освіти та значимість даної форми роботи для підвищення результативності освітнього процесу.

12:59 11.12.2019

Нарада із заступниками директорів шкіл та педагогами-організаторами

7 листопада 2019 року у відділі освіти Чернівецької райдержадміністрації відбулась чергова виробнича нарада із заступниками директорів по виховній роботі та педагогами-організаторами закладів освіти району. Участь в нараді взяла начальник служби у справах дітей, сімї та молоді Чернівецької райдержадміністрації Юрковська Ліна Степанівна. В ході наради обговорено питання взаємодії галузі освіти із соціальними службами; підведено підсумки районного конкурсу малюнків "Моя родина вільна від насильства"; обговорено питання організації та проведення районного фестивалю "Агітбригад" та Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри "Сокіл" ("Джура") - щодо заочного конкурсу творчих звітів молодшої категорії та проведення Гри районного етапу (з внесенням змін до переліку етапів), а також інші питання щодо організації виховної роботі у школах району. 

15:14 08.11.2019

Вхід для адміністратора