A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Чернівецької селищної ради

Сергій Борзов: Оновлення Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 – успішний приклад реалізації програми Президента України «Велике будівництво»

Дата: 11.12.2020 10:20
Кількість переглядів: 10

У тому, що  об’єкт  «Великого будівництва» у  селищі Чернівці готовий на 100% переконався 10 грудня 2020 року голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

Проєкт «Реконструкція Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 в смт. Чернівці Чернівецького району Вінницької області» загальною  вартістю понад 7 млн. грн. повністю завершений, мешканці селища отримали сучасний навчальний заклад потужністю до 350 учнівських місць. Враховуючи те, що з 2018 року школа є опорною, на оновлення довоєнної будівлі  чекали не лише  мешканці селища, але й жителі  6 найближчих сіл, з яких підвозять дітей на навчання.

«352 дні – майже рік тривала реконструкція Чернівецької середньої школи №2. Непростою була історія її «Великого будівництва». Але все вдалося. Не без підтримки та зусиль народної депутатки Лариси Білозір»,- поділився враженнями Сергій Борзов.

Народний депутат України Лариса Білозір, яка брала безпосередню участь у всіх етапах оновлення навчального закладу зауважила:  «У маленькому містечку Чернівці вдалося завершити чудовий проєкт у рамках програми Президента України «Велике будівництво»,- зазначає депутатка.- Приміщення цієї школи було побудовано ще 1929 року, а останній ремонт тут був зроблений у 80-х роках. Нам вдалося спільними зусиллями у досить стислі терміни реалізувати проєкт більш як за 7 млн. грн. Відтепер це гарна, тепла школа з усіма вимогами по інклюзії. Тут навчається більше 200 дітей. Я хочу подякувати голові Вінницької обласної державної адміністрації Сергію Борзову за постійну підтримку, а також надання всіх можливостей для втілення проєкту. Саме завдяки об’єднанню зусиль діти навчатимуться в сучасній і затишній школі».

Відповідно до проектно-кошторисної документації, окрім заходів з енергоефективності, підрядником виконано оздоблення фасаду школи декоративною штукатуркою  та облицювання цоколю керамічною плиткою а також було замінено систему опалення та здійснено опорядження стін, стелі, підлоги класних кімнат та коридорів 2 поверху будівлі. На реалізацію проекту. з врахуванням видатків на виготовлення ПКД, проведення експертизи, технічного нагляду та виготовлення енергетичного сертифікату використано коштів 7626,045 тис. грн.

Голова ОДА пройшовся світлими коридорами, оглянув затишні класні кімнати, актову залу, поспілкувався з керівництвом школи та педколективом.

 «Тут справді гарно, затишно і сучасно,- відмітив Сергій Борзов,- Бажаю дітям вчитися у задоволення! Не лише дистанційно, а саме у цих стінах!  А педагогам бажаю затишку на роботі. Хай буде тепло в класі не лише від батареї, а й на душі - від успіхів вдячних учнів».  

Чи не найбільше радіє якісним змінам директор школи Василь Ступак: історик за освітою, він розповідає про колишні часи рідної школи,  побудованої в період «великої депресії» і голодомору в 1929 році. За німецько-румунської окупації вона стала румунською. Пізніше у  шкільному приміщенні розміщувалися казарми та госпіталь для військових льотчиків 161-Черкаського гвардійського бомбардувального авіаційного полку ім. Б. Хмельницького. З 1944 року - це знову школа. «Ми проводили ремонтні роботи не припиняючи навчального процесудолучилися до роботи і батьки, і вчителі ,- з вдячністю згадує Василь Ступак, який уже понад 7 років обіймає посаду директора, - зараз у школі в 11 класах навчаються 234 учні, як найбільший в районі опорний заклад, приймаємо дітей із 6 навколишніх сіл. Шкільна територія – це колишня садиба поміщиці Рокитської, що складає 9 га. Тож всього, окрім головного, ми маємо ще 6 корпусів: окремо розміщені майстерні, спортзал, приміщення початкової школи, тож роботи ще дуже багато, ми тільки почали оновлення».

Директор закладу також підкреслив, що оновлена школа забезпечує умови для навчання осіб з особливими освітніми потребами, для яких облаштовано ресурсну кімнату та організовано інклюзивне навчання в трьох класах.

 «Це п’ята з п’яти шкіл, які входили до переліку  програми  «Велике будівництво» на Вінниччині. Окрема подяка підрядникам – за добросовісність. Адже школа – це не на сьогодні. Це не на завтра. Це на роки»,-підсумував  голова ОДА Сергій Борзов.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора